indexsite.nl
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Nederlands IT-bedrijf lanceert software om de veiligheid van SAP-systemen te monitoren

WAGENINGEN, 18 JANUARI 2016: Dataveiligheid vraagt meer en meer aandacht. Lekken in databases of hacks komen steeds vaker voor. Ze zijn schadelijk voor de reputatie van een bedrijf en hebben financiele consequenties. Daarnaast riskeren bedrijven, met de invoering van de nieuwe General Data Protection Regulation (GDPR) van de Europese Unie, een boete wanneer ze niet actief stappen zetten om bedrijfs- en klantengegevens te beschermen.

ERP Security, een Nederlandse SAP Development Partner, heeft software ontwikkeld die de kwetsbaarheden van SAP-systemen monitort. Op basis van grondige scans en analyses van het systeem, levert Protect4S rapporten waarin details van de kwetsbaarheden vermeld staan. In de mitigatierapporten staat ook welke acties genomen moeten worden om veiligheidsrisico s te verminderen. De software is een belangrijke add-on op SAP-systemen om de veiligheid van het systeem en alle essentiele bedrijfsgegevens te verzekeren.

Onterecht gevoel van veiligheid

Joris van de Vis, medeoprichter van ERP Security, waarschuwt dat de meeste bedrijven zich nog steeds niet bewust zijn van de veiligheidsrisico s binnen hun SAP-systemen. Vaak wordt gedacht dat je beschermd bent tegen hacks of lekken wanneer je voldoet aan standaard veiligheidsregelementen. Dit is een misvatting die zorgt voor een gevoel van veiligheid, terwijl die veiligheid er niet altijd is. Het is dus van groot belang om je systemen actief te monitoren.

Controleer de risicos

Het controleren van de veiligheidsrisico s binnen SAP-systemen moet een doorlopende bedrijfsactiviteit zijn. Van de Vis: De mitigatierapporten die wij leveren, ordenen alle kwetsbaarheden binnen het systeem op volgorde van het grootste risico dat de minste inzet vraagt om opgelost te worden. Op deze manier hebben bedrijven de mogelijkheid om hun veiligheidsrisico s zo (kosten)efficient mogelijk te verminderen.

Protect4S is beschikbaar als een hernieuwbare softwarelicentie.

Over ERP Security B.V.

Het team van ERP Security bestaat uit ervaren SAP-securityspecialisten en -ontwikkelaars. Hun softwareoplossingen zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek naar veiligheidslekken in SAP-systemen en hebben verschillende kwetsbaarheden verholpen. Het is de missie van ERP Security om de veiligheid van bedrijfssystemen en gegevens te vergroten.

E-mail: fvdlangenberg@erp-sec.com


Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz