indexsite.nl
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Dropbox voor Android ontvangt een update

Met de komst van mobiele apparaten moeten gegevens op meerdere locaties beschikbaar zijn. Documenten die op de desktop worden aangemaakt, moeten ook gebruikt kunnen worden op een tablet of smartphone. De komst van applicaties zoals Microsoft Office, Google Drive en Dropbox spelen hier op in. Er zijn echter zoveel alternatieven dat de concurrentiestrijd hevig is.

Google verlaagde onlangs de tarieven van haar document management systeem waardoor het programma goedkoper werd dan concurrenten als Dropbox en OneDrive. Vernieuwing is belangrijk voor deze bedrijven en daarom heeft Dropbox de Android app een update gegeven. Natuurlijk zijn er bugs gefixed maar twee grote veranderingen zijn noemenswaardig.

Documenten van Word, PowerPoint en PDFs kunnen voortaan bekeken worden zonder dat er een extra applicatie wordt geopend. Bewerken is dan niet mogelijk maar gebruikers kunnen wel inzoomen en scrollen. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden voor het delen van mappen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld documenten delen en de ?alleen lezen? beperking meegeven.

Dropbox heeft ook de zoekfunctie van haar Android applicatie verbeterd. Gebruikers kunnen enkel een bepaalde map doorzoeken of het gehele account onder de loep nemen. Als de gebruiker een zoekopdracht doet, worden er nu ook zoeksuggesties gegeven. Woorden die overeenkomen met een zoekopdracht worden vetgedrukt weergegeven in de suggesties.

E-mail: email@persberichten.nl


Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz