indexsite.nl
- bron van nieuws -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Hoe bereken je een verschil in percentage?

Je zou kunnen zeggen dat ik hier niet erg goed in ben en je hebt gelijk, ik heb opgezocht hoe je een procentueel verschil berekent en zo heb ik het gedaan. Ik had twee waarden, de eerste waarde en de uiteindelijke waarde, en ik wilde weten hoe ik een procentueel verschil kon berekenen, ook wel bekend als het veranderingspercentage. Ik berekende het verschil tussen mijn twee waarden, wat me een getal opleverde dat ik vermenigvuldigde met 100 en deelde door de beginwaarde.

Hier is een voorbeeld van hoe je een verschil in percentage berekent.
Mijn salaris was eerst € 1.500 per maand, nu is het € 1.550.
Zo bereken je een procentueel verschil: er zit €
Ik heb 50 vermenigvuldigd met 100, wat 5000 opleverde. Dit heb ik vervolgens gedeeld door 1500, mijn oorspronkelijke salaris, en ik kwam erachter dat ik 3,33333% meer had gekregen. Eigenlijk kan het niet eenvoudiger, toch?

Voor online calculators, klik hier:
Percent change calculator
Prozentrechner-online.de

Drie methoden voor het berekenen van percentages
Je denkt misschien dat percentages alleen van toepassing zijn op kortingen, maar de werkelijkheid is anders. Op de site percentage-change-calculator.com zie je dat er veel mogelijkheden zijn.

Je kunt een percentage vinden tussen twee waarden.
Het is mogelijk om een verhoging te achterhalen met behulp van een percentage, wat perfect is voor het achterhalen van je toekomstige salaris.
Het percentage is ook ideaal voor kortingen, zoals tijdens de uitverkoop. Je trekt dus een bepaald bedrag af.
Je hoeft niets van de tool te weten - het enige wat je hoeft te doen is de gevraagde informatie in te vullen en het resultaat wordt meteen weergegeven.
Je kunt ook je kinderen helpen met hun huiswerk, want de tool is gemakkelijk te begrijpen. Het is vermeldenswaard dat deze tool gratis is, dus je kunt hem gebruiken wanneer je maar wilt zonder een abonnement te betalen of software te downloaden. Het is praktisch en vooral zeer effectief. Als je kinderen weten hoe ze internet moeten gebruiken, kunnen ze het ook gebruiken om te controleren of de resultaten goed zijn. Tot slot is er een uitleg in het formulier, zodat je snel kunt zien of je kennis optimaal is of dat je nog hiaten hebt.
Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz